Winnaars verkiezing Procesoperator van het Jaar bekend

De winnaars van de tweede Procesoperator van het jaar-verkiezing zijn bekend. Davy Becker (Fibrant) en Core Ploeg 3 (Trespa) zijn door het publiek gekozen tot Aanstormend talent en Meest gedreven ploeg van het jaar. Afgelopen woensdag werden deze twee winnaars verrast met hun titel. Vervolgens werd Georgie Willemsen (ProfCore) verrast met zijn titel Procesoperator van het Jaar. En daarmee zijn de drie winnaars van de tweede editie van deze verkiezing bekend.

Aanstormend talent van het jaar

Voor Aanstormend talent van het jaar Davy Becker komt zijn uitverkiezing als een verrassing: “De prijs komt onverwacht. Ik zie het als een beloning voor de inzet die ik de afgelopen tijd heb getoond. Procesoperator is een mooi beroep, waarin je relatief veel vrije tijd hebt en al snel veel verantwoordelijkheden krijgt.” Zijn collega’s omschrijven Davy als iemand die altijd bereid is mee te denken, leergierig is, van aanpakken weet en over een hoog veiligheidsbewustzijn beschikt.

Richard Stoks, Director Operations bij Fibrant, is natuurlijk ook erg blij met de prijs: “We winnen nu voor het tweede jaar op rij in een categorie, waar we erg trots op zijn. Ik vind de verkiezing een prachtig initiatief. Procesoperator is een uitdagende job met veel verantwoordelijkheid. Wij staan te springen om goede jonge mensen en bij ons kunnen ze aan een mooie carrière bouwen. Ik beschouw deze prijs ook als opsteker voor alle andere nieuwe medewerkers die bewust kiezen voor dit mooie vak.”

Meest gedreven ploeg van het jaar

Voor ploegleider Johan Ramaekers van de winnende Ploeg 3 betekent de uitverkiezing heel veel: “De ploeg zit in een opwaartse flow qua eenheid. Er zijn veel wisselingen geweest. In deze samenstelling werken we nu pas acht maanden samen. Het is een mix van jong en oud, die elkaar goed aanvult. Procestechniek is een zeer dynamisch vakgebied. Als procesoperator doe je heel gevarieerd werk. Elke dag is anders.”

Operations Director Frank Vandecruys vervolgt: “De verkiezing is een heel leuk initiatief. Het vakgebied en beroep zijn relatief onbekend. Kijkend naar deze uitverkiezing ben ik heel blij met de teamspirit en natuurlijk met de prijs. Ik hoop dat we er ons vakgebied en ons bedrijf mee in de spotlight zetten.”

Procesoperator van het Jaar

Procesoperator van het jaar Georgie Willemsen is blij verrast met zijn uitverkiezing “Ik had deze prijs niet verwacht. Het is een mooie stimulans om zo door te gaan. Ik vind de procesindustrie een mooi vakgebied met leuke collega's, mooie uitdagingen en het werken in diensten vind ik erg prettig!”

Eric Hupperetz, Operationeel Manager bij ProfCore vult aan, “het aankomend tekort aan technisch personeel door vergrijzing is een uitdaging voor de industrie. Als ProfCore willen wij onze verantwoordelijkheid hierin nemen en via o.a. dit iniatief jongeren in aanraking laten komen met dit vakgebied. Wij zijn blij dat wij Arlanxeo als partner hebben mogen verwelkomen en hopen dat collega-bedrijven zich aanmelden om zo samen deze maatschappelijke uitdaging aan te gaan.”

Wie treedt er dit jaar in hun voetsporen? Breng hier je stem uit.