De campagne

Campagne Picture

Procesoperator van het jaar

Alle fabrieken komen tot stilstand zonder goed opgeleide krachten die de productie kunnen begeleiden. Het is hier waar wij onze pijlen op richten; deze zijn er nog altijd veel te weinig in Nederland. Het huidige aantal beschikbare vacatures voor iedere (proces)operator is 23 en de verwachting is dat er de komende jaren nog veel meer vacatures bijkomen.

Procestechniek is van groot belang voor de maatschappij en cruciaal voor onze economie. Met ‘Procesoperator van het Jaar' richten we de schijnwerpers op zowel actieve (proces)operator als de gehele branche. Samen met partnerbedrijven uit Zuidoost-Nederland kan deze fantastische sector een stevigere positie bemachtigen. Het doel van deze campagne is mensen te enthousiasmeren voor dit kansrijke vakgebied.

We zijn daarom op zoek naar ambassadeurs. Iemand die een voorbeeld is binnen een bedrijf, maar vooral iemand die het verhaal kan vertellen richting de buitenwereld en daar kan enthousiasmeren. We gaan met hen de uitdaging aan, nemen hem mee in ambassadeursvideo’s, naar scholen en zij worden het gezicht van de campagne.

Vanaf januari 2024 kunnen (proces)operators, kosteloos, in drie verschillende categorieën genomineerd worden voor de campagne. De categorieën bestaan uit: ‘Procesoperator van het Jaar’, ‘Aanstormend Talent van het Jaar’ en ‘Meest Gedreven Ploeg van het Jaar'. De deelnemers dragen samen de boodschap uit en laten daarmee zien wat de industrie zo bijzonder maakt. Op alle genomineerden kan gestemd worden. De stembussen zijn geopend vanaf januari 2024 tot en met november 2024. Er kan maar één keer per persoon gestemd worden.

Wanneer iemand genomineerd is, worden gegevens ingevuld van zowel de genomineerde als de persoon die het invult. De genomineerde ontvangt een e-mail met gegevens, zodat het updaten van het profiel kan beginnen.

In december 2024 worden de winnaars in de drie categorieën bekendgemaakt. Alle (proces)operators, talenten en ploegen binnen Zuidoost-Nederland zijn potentiële kandidaten om genomineerd te worden. Nomineer jezelf, je ploeg of iemand anders, zet het beroep in de schijnwerper en maak zelf ook kans op schitterende prijzen!

Categorieën

Procesoperator van het jaar

Accuraat, collegiaal, flexibel, ijverig, verantwoordelijk: de procesoperator van het jaar is dit allemaal en méér. Nomineer diegene als jij hem of haar kent (of bent)!

Aanstormend talent

Dit jaar gaan we ook op zoek naar de leerling of student die in de wieg lijkt gelegd voor het vak. Ken jij iemand die uitblinkt in de klas of op de stageplek?

Meest gedreven ploeg

Binnen de meest gedreven ploeg van het jaar is elk teamlid zich bewust van de gezamenlijke taak en bereid een stapje extra te doen voor elkaar. Help ons dit hechte team te vinden.

Tijdlijn

1. Start

Januari 2024

2. Promotie, nominatie, stemmen en gastlessen

April 2024 - November 2024

3. Uitreiking

December 2024

4. Natraject

Januari 2025 - Februari 2025

Video's

Partner worden